Alatnica Z.R.Raša je osnovana 27.  Januar 1995. godine U Kruševcu, sa osnovnom delatnošću projektovanja i izrade alata. Danas je to moderna porodična firma, čije ime predstavlja sinonim za kvalite, preciznost i pouzdanost u izradi najsloženijih formi alata i delova. Naše dugogodišnje iskustvo, i generacijsko znanje, uz upotrebu savremenih mašina i stručnog  ljudstva,  čini nas idealnim partnerima za izradu vaših alata.  Najbolja preporuka našeg rada su ozbiljne domaće i inostrane firme koje su nam ukazale poverenje „Henkel Merima“, „FAM Krusevac“, „Cooper Tire & Rubber Company“, „Zastava oružje“, „Simchem“, „Chemical Agrosava“. Kompletan proces proizvodnje od razrade vaše ideje, ili nacrta do finaliziranja proizvoda, odvija se u zatvorenom sistemu,  gde se pažljivo prati i kontroliše svaki segment, od konstrukcije, preko izbora i obrade materijala, do puštanja alata u pogon.

Naš tim je sastavljen od stručnih i obučenih ljudi, kako na pozicijama inženjera-konstruktora, tako na pozicijama majstora za mašinama. U procesu proizvodnje koristimo najkvalitetnije materijale, koji ispunjavaju najviše propisane norme, i prolaze kroz kompletan postupak termičke obrade, tako da za rezultat imamo vrhunski alat koji će garntovati efikasnu  proizvodnju kvalitetnih proizvoda, sa dobrim karakteristikama i dugim vekom radne upatrebe alata u serijskoj proizvodnji.

Sa povećanjem obima posla, i proširivenje naše ponude, u cilju modernizacije, širenja tržišta, izrade raznih delova kako pojedinačne proizvodnje tako i više serijske, nastupanje na inostranim tržištima, 2013. nastaje firma „INTENTO“, koja nastavlja porodičnu tradiciju na moderan i dinamičan način.

PROIZVODNJA